Elefanter vandrer ut av norsk sirkushistorie

Var tilfeldig innom denne artikkelen fra nrk.  Fra 2008. 

Der stod at de fleste elfantene er opprinnelig viltfanget. Og så blir de fraktet til Norge, der det bli utført noe som heter Breaking Down; en psysisk nedbrytning for å temme dem. 

I tillegg har vitenskapskomiteen kommet fram til at elefanter utvikler en sterotyp adferd når de har liten plass til å bevege seg. Det er så vidt at de har plass til å snu seg. 

Tumblr_lvhew02hct1r00cb8o1_400_large

Kopiert herifra(fra noahs kampanje mot dyr i sirkus):"
Dyr i sirkus er ikke frivillige artister. Dyr i sirkus lever mesteparten av sitt liv uten å få utfolde sine naturlige behov. Elefanter, lamaer og hester som lever i flokk og former sterke vennskapsbånd, tvinges til å leve adskilt fra hverandre eller i så trange omgivelser at normal sosial adferd er umulig. Dyr som i det fri beveger seg over store avstander, holdes lenket fast eller i trange innhegninger. Dyrene transporteres nesten hver dag gjennom sesongen.Kunstene som dyrene tvinges til å utføre er ikke ?lek?, men innlærte øvelser som er meningsløse og ofte belastende for dyrene selv. Det er vist at vold brukes i trening, og redskaper som elefantkrok og pisk påfører dyrene smerte."

Vil dere ha enda mer informasjon, se filmen på slutten av denne siden! Gråt noen tårer etter å ha sett filmen. Så trist.

Er du imot elefanter på sirkus(og dyr generelt)?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits